Carevan, alkuvaiheet

ALKUVAIHEET

Muutama vuosi sitten visioitiin ystävän kanssa hyvin moneen otteeseen ideaa tekonimellä "raivopakusta", taidetilasta, johon voisi tulla purkamaan agressioita särkemällä astioita tai itselle jollain tavoin merkityksellisiä esineitä. Purkamaan, päästämään irti.

Haastattelin talvella 2013 ihmisiä kysymällä mikä olisi heidän mielestään tehokkain stressinpurkukeino, jos lait tai moraali ei toisi asiaan minkäänlaisia esteitä. Yleisin vastaus liittyi hajottamiseen. Hajottamisessa on jotain primitiivistä ja helpottavaa, se aukoo padottuja vihan tunteita. Alkutalvesta toisen ystävän patistamana kiteytin idean paperille apurahahakemuksen muodossa. Tipuin lähestulkoon tuolilta, kun postiluukusta kolahti myönteinen päätös.

Vielä muutama kuukausi sitten huutelin facebookissa ja nettikirppareilla käytettyä pakettiautoa. Löytyikin asuntovaunu (ei kuvissa oleva) joka oli enemmän kuin täydellinen tarkoitukseen. Nimeksi hahmottui ystävän nerokas väläytys Carevan, Hoivavaunu, sloganina "rebooting people since 2015".

Eilen kuvasin Haihatuksen kassakoppi-vaunun kanssa promokuvia Joutsan terveyskeskuksen lahjoittamissa hoitaja-asuissa. Vaunu tuodaan Vihtavuoresta parin viikon päästä Haihatukseen, jossa pääsen muokkaamaan sen lopulliseen edustuskuntoon. Ensimmäinen keikka on 16.5. Arabian katufestivaaleilla Helsingissä ja muutamasta muusta taidetapahtumasta odotan vielä järjestäjien vastausta. Nyt se on siis virallista, hurjaa!

Linkki facebook-tapahtumaan: Carevan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti